Binnen 10 dagen 3 landen. Argentinie-Uruguay-Argentinie-Brazilie
¡hola! vanuit het mooie Brazilie,
Het is al weer even geleden dat we wat hebben geschreven, maar de eerste beste computer die we hadden hebben we dan ook maar tot onze beschikking genomen.
Het was een bijzondere ervaring om per boot de grens te passeren tussen Argentinie en Uruguay. In Uruguay hebben we onze reis een keer op een hele andere manier aangepakt. In het plaatsje Colonia
hebben we twee Zweedse mannen ontmoet en een Canadese vrouw met haar zoontje van 4, waar we mee besloten om samen rond te reizen per auto.
We zijn eerst met zijn 6en naar Montevideo (hoofdstad) gegaan, per bus, waar we een nachtjein een hostel verbleven met3 etages hoge stapelbedden. Rachel en Dwanna werden allebei verbannen naar de
bovenste verdieping, alwaar we ons amper durfden om te draaien, omdat we bang waren omvan deze flat af te donderen. Zeker Rachel want als we samen slapen ligt Dwanna altijd boven
Een dagje weer in zo´n grote stad was wel weer naar ons avontuur in Buenos Aires even voldoende.
Vanuit Montevideo vertrokken we dan met zijn6-eninclusief al onze bepakking in een degelijke stationwagon.
De eerste nacht hebben Rachel en Dwanna nog een keer lekker gekampeerd in het gezelschap van een zwerm muggen, terwijl de rest van de groep na ons te hebben verlaten bij het kampvuur, lekker in een huisje sliepen.
We zijn langs de kust wezen tourenwaar we zijn gestopt in Punta del Este, het Monte Carlo van Uruguay.Daar hebbenwe lekker de middag doorgebracht aan het strand en zandkastelen gebouwd, want dat ben je wel enigzins verplichtwanneer je een 4-jarig mannetje mee als gezelschap hebt. Vervolgens zijn we doorgereden naar Punta Diablo waar we 2 nachten verbleven in een prachtig hostel. Punta Diablo is compleet afgelegen, het centrum bestaat uit een paar karige winkeltjes waar omheen in de duinen allemaal strandhuisjes liggen, echt een heerlijk rustoord!
Laatste dag met de groep in 1x terug gekregen naar Montevideo waar we gelukkig gelijk over konden stappen op de bus richting Salto, het stadje van waaruit de meeste mensen de grens overgaan naar Argentinie. Zo zijn we in 1 dag van oost naar zuid en vervolgens naar het noorden gereden, heftige dag dus voor ons.
De volgende dag hebben we de bus genomen naar Parana, een stadje in Argentinie. We hoopten weer lekker te kunnen kamperen, maar dat verhaal bleek letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. De camping die we in de Lonely Planet hadden gevonden bleek niet meer te bestaan en was compleet ondergelopen met water. Vervolgens zijn we doorgegaan naar een andere camping, iets buiten de stad maar dit bleek ook geen succes. Geen hond te bekennen op de camping, en de politie waarschuwde ons voor criminaliteitgedurende de nachten.Na4 uur te hebben geslenterd om een overnachtingplaatsje te vinden besloten weom in de stad in een hostel te zoeken, met succes.
Parana was niet echt een indrukwekkende stad. Na Parana zijn we doorgereisd met de nachtbus naar Iguazu, bij voorbaat al 1 van onze highlights.
Iguazu heeft namelijk 1 van de grootste en mooiste watervallen van de wereld. Dit beamen wij volledig, echt heel indrukwekkend en mooi. We hebben de watervallen van bovenaf en van onderen kunnen bekijken (de foto's spreken voor zich).
De dag hebben we een jungletocht ondernomen waarbij we per vrachtwagen het woud werden ingebracht, alleen de rit naar de jungle was al mooi. Maar daarna werd het nog veel spannender op een enorme hoogte. We zijn een trapje op 25 meter hoogte geklommenin een boomwaarna we werden vastgesnoerd aan een kabelbaan, waar we een tocht van 400 metertussen de bomen hebben afgelegd, beetje eng maar super gaaf!! Ondertussen begon een echte tropische regenbui waarna we met z´n allen weer de jeep in zijn gegaan terwijl niet eens iedereen deze attractie meer kon doen omdat er bomen naar beneden vielen. Daarna was er een wandeling waarbij je aan de overkant van de rivier Paraguay kon zien, aardig wat landen al gezien dus. De trip eindigde bij een waterval waarvan wegingen abseilen, beetje glibberig en nat maar wel weer een leuke nieuwe ervaring. De weg terug kon wel in een scène van Indiana Jones, omdat de wegen al modderig waren en helemaal waren ondergeregend slipte de vrachtwagen van links naar rechts, van deze leuke verrassing waren we niet op de hoogte.
Momenteel regent het al 2 dagen pijpenstelen, echte enorme tropische regenbuien hier maar we vermaken ons super in ons grote hostel met een groot zwembad. Lekker s´avonds zwemmen met z´n allen onder het genot van een wijntje. En dat terwijl we in de hostels voor minder dan 10 euro kunnen slapen per nacht. Brazilie zal helaas iets duurder gaan worden.
Zondag zijn we vertrokken met de bus naar Brazilie, weer een compleet ander land vol verassingen en avonturen.
Reis met ons mee naar de foto's.
Dwanna & Rachel
Heey!! zozo wat een avontuur weer :) Ik vind het echt knap van jullie zo met zijn tweetjes door vreemden landen reizen.. Zoveel lopen en natuurlijk het fiets verhaal van verleden keer, echt petje af..
Met vreemden meereizen echt super. Zo beleef je nog eens wat!
Heel veel plezier de rest van de reis en ik kijk weer uit naar het volgende verhaal :)
XXX Maarten!
erg leuk.jullie krijgen straks echt ontwenningsverschijnselen,zo'n mooie natuur en andere wereld.Maar dames waar zijn de foto's van de watervallen?lijkt mij zo mooi om ze te bekijken.
knuf en liefs Trees
hallo dames,
We genieten enorm van jullie verhalen en fotòs om jaloers op te worden.
Nog maar een paar weken en dan begint het gewone leventje weer zal niet makkelijk zijn genieten dus van deze tijd.
groetjes Martin en Maria
Hoi Dwanna, wat een avonturen, zeg!!! En wat leggen jullie ook een afstanden af!!! Wat zul je vol indrukken en verhalen zitten als je terug komt, deze ervaring vergeet je nooit meer!!! Goed dat je dit doet!!
Ik ben ook weer thuis en heb genoten!!! Verhalen volgen.
Dikke kus en nog heel veel plezier, Gerda
Hallo meiden,
Hardstikke mooie reisverhalen elke keer weer meiden, ga zo door!!!
Ik hoop dat jullie nog aan veel toekomen om te bekijken, maar de tijd gaat wel dringen. Er moeten nog heel wat kilometers worden afgelegd, als je nog een dag of 5 op het strand wil gaan liggen.
Liefs van mij
Hey meiden, wat ben ik jaloers zeg.. Abseilen, prachtige natuur, kabelbaan. Klinkt gaaf!!!!
En die foto's mensen lief zeg, echt supermooi! Die watervallen, PRACHTIG!!!
Hey Rach, ik was afgelopen zaterdag naar een infodag over Australie, een vriendin van mij die vertrekt in juli voor 4 maanden. Dus ze heeft geboekt.
Ik zag een jongen staan, en ik zeg tegen Wendy, sooohh, die ziet er goed uit..
Nou ja, verder naar het verhaal en info geluisterd, zegt die jongen, Paul, die komt zometeen hierbij staan als julie vragen willen stellen aan ons.
Ik dacht Paul??? En ja hoor, twas hem, weet je het nog. Hij ving onze groep toen op samen met een blonde meid in Sydney, toen we heel mooi uit het vliegtuig kwamen.
Hij had vaak een petje op, beetje popi-jopi jongen, maar was gezellig. Jij hebt toen in de blue mountains, meegedaan met dat stuk rennnen omhoog, dat deed hij toen ook.. Weet je het??
hahahaha dus die kwam ik daar tegen. Ben niet naar hem toegegaan, hij was de hele tijd vragen aant beantwoorden, maar wel grappig.
En echt niet leuk, om dit allemaal te lezen van jullie (grapje) en die vriendin die dan ook nog weggaat, ze gaat ongeveer zelfde doen, wat wij toen hebben gedaan, die route zo'n beetje..
Ik ga vanaf april in het restaurant werken hier in Bru.
Dus weer wat meer zekerheid, kheb er zin in, al vindt ik het wel spannend natuurlijk...
Ik ga 10 april nog x examen doen voor de fitness.. Dus duimen maar..
Heel veel plezier daar meiden!
GENIET en GENIET!!!
Liefs Hei
hoi meisjes, wat een leuke fotos en wat zien jullie er goed en lekker bruin uit. Het wordt in schalkhaar nu ook beter weer ongeveer 15 graden dus dat gaat de goede kant uit. groetjes van ons drieen. x
Hej meiden,
Leuk om al jullie verhalen te lezen; wat een belevenissen en een mooie fotoos zeg....maar wat gaat de tijd snel zeg, volgende maand komen jullie alweer terug. Heb zin om je weer in levende lijven te zien hoor!!!! Maar geniet nog maar lekker volop van alles!!!! Tot snel maar weer liefs van marianne
Hoi wat een belevenissen weer vooral een overwinning voor jou Dwanna met toch wat last van hoogte vrees, nu nog lekker een paar weekjes genieten, tot heel gauw weer ziens.
Groetjes Diana, Andre en dikke knuffel van Lynn
Meiden,
Jullie gaan het nog zwaar krijgen als jullie weer terug komen in nederland! Hier hebben we geen watervallen en wordt abseilen iets moeilijker..!!!
Wat een bijzonder mooie ervaring die reis! Jullie komen als nieuw terug straks! Geniet ervan, want volgens mij zit jullie reis er bijna op! Tot snel!
Geniet nooit met mate ;)
Dikke kus
Dag lieverds,
Ook weer een berichtje van jullie vertrouwde blog lezer ;). Kwam erachter dat ik jullie verhalen al had gelezen en jullie foto s had gezien maar nog niet had gereageerd. Maar ik moet zeggen wat is het daar toch allemaal prachtig!! Echt geweldig...!! Maar wat gaat de tijd toch snel... nog maar 2 weken en dan zijn jullie alweer terug. Ik moet zeggen dat ik het lang genoeg vind hoor... kan jullie niet zo lang meer missen!! Maar kan me voorstellen dat jullie daar nog graag zouden willen blijven. Nou lieverds, geniet nog even goed want voor jullie het weten zijn jullie weer terug in Nederland.
Liefs en een dikke kuss Marous
Hey meiden,
Volgens mij krijg ik geen berichten meer wanneer julli een nieuw berichtje plaatsen... Dus ik liep een beetje achter!! Wat klinkt het weer gaaf jullie avonturen.. Dat door de bomen zwaaien lijkt me wel wat zeg! De tropische buien mogen jullie houden ;)
Dikke kus en geniet van de laatste 2 weekjes
XXX
hallo Lieve dames
krijgen wij nog een laatste verslag voor dat jullie in het vliegtuig stappen??
Hey Meiden,
Het schiet al weer op he voor jullie, nog een paar dagen dan vliegen jullie alweer terug!!!
Maar wat blijft het leuk om jullie avonturen te lezen!!
Nou geniet nog lekker van jullie laatste paar dagen en alvast een goeie reis terug naar het verre Nederland!!!
X Caar