Brasil.......la la la la la la
Na ons laatste bericht hebben we weer heel wat afgebust door Brazilie. Vanuit Iguazu hebben we de nachtbus genomen richting Florianopolis, de hoofdstad van de staat Santa Catarina. Dit keer zijn we per taxi de grens over gegaan omdat ergeen andere mogelijkheden waren. De bussen vanuit Argentinie gaan namelijk niet de grens over, zo zijn we op heel wat bijzondere manieren de grens over gegaan. S'avonds rond een uurtje of 20:00 stapten we in de bus. Kwalitatief gezien een hele andere bus dan we gewend waren na onze avonturen in Argentinie, deze bus kon zo in een versie van de griezelbus. Alle lichten gingen meteen uit en de lampjes boven ons deden het niet, elk hobbeltje op de weg was te voelen. Na een paar uur werden we wakker gemaakt, alle lampen gingen aan en er liep een man door de bus, er stond iets van douane geschreven op zijn shirt, we wisten niet wat er ging gebeuren. Alles moest open en geinspecteerd worden, tassen, prullenbakken, de koelkast enz. Het gaf ons een beetje een vreemd gevoel omdat we al veel eerder de grens over waren gegaan en we hier de reden niet van snaptena Achteraf bleek er ookiets gestolen te zijn, wat de buschauffeur ons midden in de nacht liet weten maar veel meer dan dat kwamen we ook niet te weten.Goed begin van onze kennismaking met Brazilie
In Florianopolis hebben we een aantal heerlijke dagen gehad, we zaten niet in de grote stad zelf maar op een eiland waar je prachtige wandelroutes kan afleggen en er zijn er heerlijke stranden. ´s Avonds zijn we wezen stappen met een grote groep mensen uit het hostel. We hebben kennis gemaakt met de lokale dansen en muziek en een avond hebben we Saint Patricks day gevierd. Ja ja een Irisch feest in Brazilie, hele belevennis met veel groen en Guines bier!
Na Florianopolis zijn we doorgegaan naar de stad waar het allemaal gebeurd,RIO de Janeiro!
Rio, de stad die een van de grootste feesten ter wereld organiseert, carnaval. De stad van uitgaan, voetbal, de favela´as, een stad waar7.5 miljoen mensen wonen. Dag 1 zijn we naar het beeld van Christus de Verlosser geweest op de 710 meter hoge corcovada. Daarna hebben we op het strand van copacabana de zon zien ondergaan. Vanwege de torenhoge gebouwen verdwijnt de zon al tegen 5 uur achter deze gebouwen. De volgende dag zijn we het centrum ingegaan, dat was even schrikken, een heel ander aangezicht in vergelijking met de wijken Copacabana en Ipanema. Zoveel daklozen die er over de gehele straatlengte liggen, hele families. We zijn het centrum snel uitgelopen en naar de wijk Santa Theresa gegaan, deze wijk bevindt zich boven op een berg. Echt schattig, met allemaal locale barretjes en een heel ontspannen sfeertje. Boven op het dak van een huis stond een meisje coctails te maken en hebben we lekker zitten genieten van een caparinha met uitzicht over de stad, prachtig. ´s Avonds zijn we naar een voetbalwedstrijd geweest, een belangrijke wedstrijd die Flamengo moest spelen in het stadion wat gebouwd is in 2007voor de olympische spelen van 2016. Voetbal in Brazilie is weer eens iets anders, iedereen gaat totaal uit zijn dak, er wordt vuurwerk afgestoken en de roddels over de braziliaanse voetballers lijken nog sappiger dan de party´s en prive´s van Nederland. Dat ze nog kunnen voetballen na al de mega feestenin de favella! Dit was echt super gaaf om mee te maken. Na de wedstrijd barste de bom en moest de politie te paard erbij te pas komen, de kant waar wij zaten stond in eerste instantie voor maar in de laatste minuut scoorde de tegenpartij waardoor het 2-2 werd, het gevecht moest dus buiten uitgevochten worden. Meteen na de wedstrijd zijn we snel per busje afgevoerd uit deze wijk en teruggebracht naar ons hostel.
Na Rio zijn we doorgegaan naar Ihla Grande, een eiland zo´n 3 uur van Rio vandaan. Onderweg ontmoeten we een engelse zuster die met ons mee is gereisd naar het eiland, daar aangekomen werden we
opgevangen door een van de vele jongens die je naar een hostel of pousada brengt. Hoeften we gelukkig niet onze zware backpack door de zandstraatjes te tillen. Ilha Grande is echt een prachtig
eiland waar geen auto´s rijdens alleen maar zandstraatjes zijn en mooie heldere stranden. We zijn naar een strand geweest wat tot de toptien mooiste stranden ter wereld behoort! Zo mooi helder
blauw water! Daarnaast hebben we een hike gemaakt van 4 uurdoor het tropische bos door de bergen naar watervallen en stranden. Een hele klim maar dan zie ook een stukje mooi natuur! En we hebben
gekayad om het eiland. We verbleven in een klein hostel voor 8 mensen waar we met 5 tot 8 vrouwen verbleven veelal uit europa, dus overdag lekker zonnen en wandelen en ´s avonds met zijn allen
gezellig een drankje door samen met nog wat vrienden van het eiland. Erg gezellige en mooie tijd dus op dit paradijselijke eiland! Hierna hebben Dwanna en Rachel voor eenruime weekafscheid
genomen.
Rachel is de amazone van Brazilie in geweest terwijl Dwanna via de kust van Brazilie verder is gegaan richting Fortaleza waar we elkaar weer hebben ontmoet.
Lieve meiden,
Voor het eerst dat ik anders reageer dan per email naar Rachel. Schitterende verhalen en veel beleefd hebben jullie gedurende de reis. Spannende zaken hebben jullie meegemaakt en ik denk dat jullie hem soms ook wel hebben zitten te knijpen. Ik in ieder geval en ik zal blij zijn als ik jullie maandag weer in m'n armen kan sluiten.
Hai meiden
wat geweldig weer en wat doen jullie veel!!!
Hebben jullie ook wel rust?
Hoe is het eten daar?
Veel plezier nog en geniet
denk veel aan jullie
dikke zoenen Anna
Het langverwachte verhaal. Ik zie ernaar uit maandag alle verhalen life te horen!
Liefs, Diana
Hallo Dwanna en Rachel, Nu de laatste dagen in zicht komen van de verre oorden,even weg dromen met een glas wijn en ondergaande zon alles op je in laten werken,maar ik zie er naar uit om de verhalen van je zelf te horen.Geniet van de laatste dagen en vergeet niet de zon mee te nemen naar huis. Groetjes en liefs van Ron en Diny
Fijn om weer een verhaal van jullie te lezen, want ik begon me echt zorgen te maken met al het slechte journaalnieuws over modderstromen en doden. En ik begrijp dat jullie alweer bijna terug zijn. Ben heel benieuwd naar de persoonlijke verhalen en de koffie staat klaar. Goede reis verder nog en behouden thuis.
Dikke kus, Gerda
Hooligan dat je der rondloopt. Klinkt goed, dit allemaal. Pas goed op uzelf. Tot maandag
Het zit er bijna op, wat een belevenissen, we hebben er van genoten maar zijn ook weer blij als jullie heelhuids weer aan land zijn.
Wij wensen jullie nog een paar fijne dagen en vooral een goede vlucht.
Liefs van ons beiden
He Meiden,
Geweldige foto's weer.. ik kan me voorstellen dat het even schrikken is als je midden in de nacht wordt gewekt voor een grondige inspectie. Geniet nog even van alles...
xxxx
hoi meisjes
leuk verhaal weer, nog even en dan weer lekker naar holland en jullie beide families. Een hele goede reis gewenst en tot gauw. liefs ineke en familie